خلق و افزایش ارزش با دانش

مهندس نظری

بنا به گفته آقای نظری،  سازمان فروش و بازاریابی از رویکردی دانشی بهره برده  و سعی نموده است   با انعطاف و عدم تمرکز ، همواره رو به سوی تغییرات مثبت داشته باشد و با برنامه‌ ریزی های مداوم در آینده نیز مزیت های رقابتی خود را افزایش خواهد داد .

شرکت سنوپارس به عنوان یک شرکت دانش بنیان در صنعت ماشین آلات راهسازی فعالیت می کند.  از این روی واحد فروش و بازاریابی نیز همواره تمامی تلاش خود را در راستای مدیریت دانش  به عمل می آورد. با مروری بر ادبیات دانش می توان گفت که  با توسعه داده ها، اطلاعات را می سازیم و با تکیه بر اطلاعات، دانش می سازیم و بعد از دانش به خرد یا حکمت  می رسیم. حکمت همان دانایی است که توازنی میان عقلانیت و فضیلت ایجاد می کند. ولی حکمت قابل انتقال نیست و این دانایی باید بر اساس یادگیری یک سیستم خبره و یک عقل کنش گر و به مرور زمان اتفاق بیافتد.

آنچه باعث خلق و افزایش ارزش برای مشتریان و ذینفعان می شود همان دانش است که البته قابل انتقال می باشد. دانش در واقع تخصص انسانی است که از راه تجربه و تعامل با محیط اتفاق می افتد و دانستن انسان درباره چیزها، چگونگی ها، چیستی ها و چرایی ها  و محفوظات ذهنی را توضیح می دهد. دانش صریح بصورت مدون و بیرونی است که مبتنی بر قوانین(مانند آیین نامه ها، روش های اجرایی) و محصولات(مانند اپراتوری دستگاه، فیلم های آموزشی) است. اما دانش ضمنی بصورت نهفته وتلویحی مبتنی بر تخصص، تجربه، الگوهای ذهنی و انتقال ویژگی ها است.

برای اجرای مدیریت دانش در واحد فروش ابتدا نگاه سلسله مراتبی و سپس نگاه تخصصی بالا (شاخه شاخه شدن دانش و ایجاد جزیره های علمی گوناگون) که نهایتا باعث تعدد نقاط تمرکز دانش در ذهن نفرات می شدند، رفع شدند. هم اکنون در واحد فروش، نگاه و تفکر شبکه ای و مبتنی بر قبول دانایی همگان جای نگاه سلسله مراتبی را گرفته است و به سوی عدم تمرکز و  انعطاف حرکت کرده  و پیوسته در حال تغییرهستیم. تنوع ارزشمند شده است. ابراز وجود و ابراز احساسات شخصی، برملاسازی و آزادی اهمیت دارند و دانش در نزد یک نفر خاص جمع نمی شود. ما پذیرفته ایم که با کار شبکه ای می توان دانش ها را در اختیار گرفت و ایده وجود یک نظر و دانش برتر و ثابت، مردود است. از مصادیق دیگر عملی در واحد فروش این است که از کلی گوی و کلی گرایی و ارائه یک راه حل واحد برای حل موارد متنوع و متعدد اجتناب می شود. از این منظر، دانش یک عدم پیوستگی منطقی دارد و بایستی یک شبکه از دانش ها را برای حل مسائل به هم وصل کرد.

یکی از کارکردهای شبکه ای، استفاده از فضای مجازی می باشد. فضای مجازی در معنای عام خود فضایی است که به ما قدرت عمل و انعطاف بیشتری می دهد. فضای مجازی ۴ مزیت دانشی به ما داده است:

۱-آزادی عمل

۲-کاهش سرعت فرایندهایی که خیلی سریع هستند

۳-تکرار اعمال غیر قابل تکرار در دنیای واقعی

۴-جداسازی متغیرهای بهم پیوسته در دنیای واقعی برای کاهش پیچیدگی ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب